#generálcsalád

#generálcsalád

Mik a jogosítványszerzés lépései?

B kategória kiosokos

2022. június 03. - favalli

Hogyan tudsz ma, Magyarországon B kategóriás jogosítványt szerezni?

Minden nap ugyanazokra a kérdésekre válaszolok és mivel a hivatalos weboldalunkon ( www.generalplusz.hu) senki nem szereti végigbogarászni a leírtakat, csak rögtön felhívnak vagy emailt írnak, úgy gondoltam blog formájában hamarabb átmegy az info :)

247142037_4648321605231774_3248745362630326670_n.jpg

 

Hány éves kortól lehet ma B kategóriás jogosítványod? 

16,5 évesen már be tudlak iskolázni kresz tanfolyamra, vizsgát csak 16 és háromnegyed évesen tehetsz először. Segítek kiszámolni : 3 hónappal a szülinapod előtt :) 

Mi a legelső lépés?

Az első lépés legyen a háziorvos. Volt már rá példa, hogy kiderült egy diákunkról, hogy színtévesztő ezért nem lehet jogosítványa sajnos.

kresz_oktatas.jpg

Kresz tanfolyam. Online vagy tantermi?

Aki volt már nálam az irodában  az tudja, hogy folyamatosan a tantermi kresz tanfolyam mellett kampányolok. Árban nincs semmi különbség a kettő között, de szerintem a tanteremben egy oktató sokkal alaposabban át tudja adni az anyagot mint amikor csak otthon ülsz a laptopod előtt.

Az online kresz tanfolyam 75 órányi hozzáférést jelent, amit 180 nap alatt tudsz felhasználni.

A tantermi kresz tanfolyam összesen 7 alkalom , mindig 16:00 kezdettel, általában hétfőn-szerdán és pénteken, tehát az első órád után 2 héttel lesz az utolsó. Ez teljesen kibírható, ugye? :) 

 

Mi kell ahhoz, hogy kresz vizsgát tehess?

Azon túl, hogy részt vettél mint a 7 oktatáson vagy teljesítetted az online képzést szükséges még behoznod az orvosi alkalmasságid ( Ez jelenleg 7.200 Ft amit a háziorvosodnál kell kifizetned a vizsgálatkor.) és aa vizsgadíjad ami 4600 Ft ( aki generálos az tudja : "az összeget kérlek pontosan hozd mert az irodában nincs váltópénzem, aki ötezrest hoz annak vendége vagyok egy kávéra" )

Gyakori hiba: az online képzést végzők be szoktak jönni hozzám úgy hogy még nincs teljesítve a kurzus. Ez egy teljesen felesleges út hozzám hiszen amíg nincs meg a tanfolyam igazolás nem kaphattok vizsga időpontot.

Mennyit kell várni egy vizsgára?

Általában 2 heted marad a tanfolyam után gyakorolni és tanulni a vizsgára

 

Mit kell csinálnom ha sikerült a kresz vizsgám?

Sikeres vizsga után be kell jönnöd hozzám az irodába. Ilyenkor oktatót választunk neked és ekkor kell a gyakorlati képzés 3 részletéből az elsőt befizetni.

Gyakori hiba: vizsga után felhívjátok az oktatót akihez szeretnétek járni. Ő szívből gratulál majd a vizsgához de érdemben nem történik semmi, amig nem írjuk meg a kartont. Ezért fontos , hogy tényleg az első utad hozzám vezessen, hogy minél kevesebbett kelljen várnod arra, hogy elkezd a vezetést.

42862322_2044766275587333_6768215108070932480_n.jpg

Mi van akkor ha másik iskolában szeretnék vezetni?

Jelezned kell az oktatónak. Egystzerűen megköszönöd az eddigi munkáját és megkéred hogy zárja le a kartonod, Ezután az irodában kiállítok egy képzési igazolást amivel az országon belül bármelyik másik iskolában folytathatod a tanulmányaid.

 

Kell még elsősegély tanfolyam? A facebookon azt olvastam , hogy a vizsgaigazolás kiadásának már nem feltétele.

Persze, hogy nem feltétele hiszen már nem is kell menned 3 munkanap után a vizsgaigazolásért hanem automatikusan megejelenik a kormányhivatalok rendszerében.

A jogosítvány megszerzésének azonban feltétele , tehát továbbra is kell közúti elsősegélynyújtásból vizsgázni.

 

Mennyi idő alatt van meg a jogsim?

A kedvenc kérdésem. Azonban teljesen egyénfüggő. hogy mennyi idő alatt TANULSZ MEG VEZETNI. Ez óriási különbség. A tapasztalat szerint : gyorsított oktatás esetén kb 1- 1.5 hónap, normál tempónál 3-4 hónap.

 

Remélem tudtam segíteni abban, hogy kicsit átlássátok a folyamatokat. Ha bármilyen kérdés felmerül arra szívesen adok választ, keress bizalommal.

 

Varga Judit irodavezető, Generál Plusz Autósiskola

www.generalplusz.hu

info@generalplusz.hu

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://generalcsalad.blog.hu/api/trackback/id/tr2717847487

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Edit Szabó Béláné 2023.01.19. 15:22:26

A gyakorlati KRESZ oktatás ára megegyezik az Online oktatás árával? A vezetés gyakorlati oktatása hány órát jelent és mennyi az óradíja? A lány unokámnak akarom a jogosítványt, a Kormányhivataltól már elhoztam a kedvezményhez a kérő lapot! Ezért kérek Önöktől árajánlatot,mennyibe kerülhet összesen a jogosítvány megszerzése - 19 éves unokámnak! Köszönöm előre a válaszukat! sz.edit1957@gmail.com - ra !
süti beállítások módosítása